Νέα συνταγή εγκυμοσύνης!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Όλοι γνωρίζουμε ότι, για τη σύλληψη του βρέφους είναι απαραίτητο το σπερματοζωάριο και το ωάριο. Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Μπορεί να γίνει κι αλλιώς... Η νέα συνταγή εγκυμοσύνης περιλαμβάνει μία μήτρα και μερικά κύτταρα από δέρμα. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι με την ανακάλυψή τους αυτή και οι απόλυτα υπογόνιμοι άνθρωποι θα μπορούν να αποκτήσουν τα δικά τους παιδίά. 
 Το τεχνητό σπερματοζωάριο 
 Είναι η λύση στην απόλυτη ανδρική υπογονιμότητα. Τα πειράματα που στέφθηκαν με επιτυχία έγιναν το 2010 σε ποντίκια, μιας κι έχουν παρόμοια βιολογία με τον άνθρωπο. 
Οι επιστήμονες πήραν stem cells (βλαστοκύτταρα) από το δέρμα των ποντικών και με ειδική μέθοδο στο εργαστήριο τα μετέτρεψαν σε σπερματοκύτταρα. Στη συνέχεια με ειδική επεξεργασία τα σπερματοκύτταρα τα μετέτρεψαν σε επιβλάστη, το ένα από τα δύο βασικά στρώματα για τη δημιουργία ανθρώπινων οργάνων, κατά την εγκυμοσύνη. Μετά με μια απλή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα ωάρια γονιμοποιήθηκαν από τα σπερματοζωάρια και στη συνέχεια φυτεύτηκαν στα θηλυκά ποντίκια που γέννησαν γόνιμους απογόνους. 

Το τεχνητό ωάριο 
 Είναι η λύση στην απόλυτη γυναικεία υπογονιμότητα ή όταν η γυναίκα σταματήσει να είναι γόνιμη, λόγω ηλικίας. Περίπου ένα έτος μετά την δημιουργία του τεχνητού σπερματοζωαρίου στην Ιαπωνία επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τεχνητά ωάρια. Καταρχήν πήραν πάλι βλαστοκύτταρα από δερματικά κύτταρα εμβρύων και τα μετέτρεψαν σε απλά βλαστοκύτταρα. Μετά τοποθέτησαν στην μήτρα των θηλυκών ποντικών τα απλά βλαστοκύτταρα για να γίνουν κύτταρα ωαρίου. Και η εγκυμοσύνη πέτυχε και πριν από λίγες ημέρες οι Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν την γέννα βρέφους απογόνων του πειράματος. 

 Η εφαρμογή σε ανθρώπους 
 Η μέθοδος θα δοκιμαστεί σε άνδρες με στειρότητα και σε γυναίκες που δεν μπορούν να παράγουν υγιή ή καθόλου ωάρια. Άρα ο καθένας θα μπορεί μελλοντικά να κάνει παιδίά με το δικό του DNA. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει το πείραμα με δερματικά κύτταρα ενήλικων ποντικιών και όχι εμβρύων και αν πετύχει θα αρχίσουν τα πειράματα σε ανθρώπους, γιατί δεν θα υπάρχει η ηθική αντίρρηση για ''χρήση ιστών από ανθρώπινα έμβρυα''. Και φυσικά θα περάσουν πολλά χρόνια, ώστε να αξιολογηθεί η ακεραιότητα της υγείας των απογόνων από τεχνητά ωάρια και σπερματοζωάρια, που πήραν ζωή στο εργαστήριο. http://www.emedi.gr/2254/nea-syntagh-egkymosynhs
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger